Loading...

COEGI PRESS

COEGI FACEBOOK

Svenska Livräddningssällskapet Göteborg väljer Coegi som IT-partner

november 15th, 2017|Categories: Blogg, Nyhet|Tags: , , , , , |

SVENSKA LIVRÄDDNINGSSÄLLSKAPET GÖTEBORG VÄLJER COEGI SOM IT-PARTNER! Svenska Livräddningssällskapet Göteborg har valt Coegi som IT-partner. Leveransen är Arbetsplats som tjänst, Antivirus och backup för Office 365. Samtliga tjänster gäller samtliga

Mathias Lundberg Ny Kundtjänstmedarbetare på Coegi

september 22nd, 2017|Categories: Blogg, Nyhet|Tags: , , |

VI KAN INTE LÄNGRE HÅLLA OSS! VI HÄLSAR MATHIAS LUNDBERG VARMT VÄLKOMMEN! Vi hälsar redan nu vår nya medarbetare Mathias Lundberg varmt välkommen, även om han inte börjar hos oss förens den 23 oktober. Mathias kommer

Ronnie Eliasson ny styrelseledamot i Svenska Coegi AB

september 8th, 2017|Categories: Blogg, Nyhet, Pressmeddelande|Tags: , , |

RONNIE ELIASSON NY STYRELSELEDAMOT I SVENSKA COEGI AB Pressrelease: Microsoft Azure specialisten Ronnie Eliasson blir ny ledamot i IT-företaget Svenska Coegis styrelse. Ronnie bidrar med mångårig erfarenhet av IT-branschen och av att

1 day ago

Svenska Coegi AB

Möt Patrik Kekonius, vår fantastiska säljare och delägare!

- Hejsan Patrik, berätta lite om dig och din bakgrund?

Hej på er alla glada där ute, Patrik heter jag och är nog mest känd som en av de få personerna som aldrig kan vara tyst. Ja, det kanske till och med är så att jag älskar att höra min egen röst 😀 Men nog om det! Jag växte upp i Lerum tills jag var 6 år då mina elaka föräldrar valde att jag och min lillebror skulle flytta från världens bästa hus till Göteborg. Men trotts detta beslut har det väl ändå gått bra för mig även om det alltid rullar en tår ner för kunden när jag passerar Lerum. Nu är jag vuxen, bor i radhus, gift med en fantastisk fru och har två barn som är helt klart bäst när de inte bråkar. Jag har läst på en massa olika universitet från Nya Zeeland till Östersund och eftersom jag bott mestadels i Göteborg så har jag även hunnit ”jobba Volvo”

- Vad var det som fick dig att fastna för IT-branschen?

Jag ramlade faktiskt in i IT-branschen på ett bananskal när jag pluggade i Stockholm. Som alltid så har väl jag tyckt att det svenska studietempot inte har varit alltför betungande så jag har alltid jobbat eller jobbat extra under studierna. (Så är det säkert inte längre!). Så när jag pluggade i Stockholm fick jag ett extrajobb via Academic Work på Qbrick AB (ett av världens bästa streamingföretag) som mötesbokare åt deras säljare. En uppgift som inte var alldeles för svår för en kille som mig på en marknad som bara ville veta mer och mer om webb-tv. Det gick väl så pass bra i alla fall så att jag fick jobb som säljare! Efter vårt första barn kom till världen kände både jag och min fru en längtan tillbaka till bästkusten och så fick det bli. Vi flyttade och jag fick jobb på Hogia i Stenungsund och nu så här 2018 kan jag konstatera att åren går fort när man har kul.

- Vad var det som fick dig att fastna för Coegi som bolag?

Min gamla chef hade några månader innan tillträtt som VD på bolaget och efter några samtal och mail så kände väl jag att det var dags komma över och hjälpa honom 😀
Men vilket bra beslut det var! Det märkte jag direkt när jag klev innanför dörrarna - här kan jag skapa nytta och värde!

- Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

Oj det var en fråga som är svår att svara på med mina delade roller... men man skulle väl kunna säga att jag på kontoret försöker vara delaktig i allt som berör våra kunder. Men helst är jag nog utanför vår kontor (stör mina kollegor mindre då) och besöker kunder, samarbetspartners och skolor. Man kan väl säga att jag tar alla chanser jag får att för höra min egen röst och få hjälpa andra med deras utmaningar inom IT-branschen.

- Vad är mest utmanande med ditt jobb?

Det är att hitta den perfekta lösning som funkar för våra kunder, inte bara idag men även i morgon. Med andra ord en nästintill omöjlig uppgift då våra kunder är av alla olika storlekar i alla olika branscher. Men skam den som ger sig!

- Vad är det roligaste med ditt jobb?

Det är att få positiv feedback från kundernas medarbetare som kanske inte alltid är med när avtalen tecknas. Att de tycker att det som mina kollegor gör är bra och att de verkligen känner att vi ärligt bryr oss om dem och alltid gör vårt bästa för att möta deras krav och önskemål. En annan väldigt rolig sak med mitt jobb är att man varje dag får lära sig något nytt eller får sin förförståelse krossad från oerhört kompetenta och roliga kollegor (förresten det där sista kan du stryka hahahaha). Nej behåll det, de är verkligen bäst!
...

View on Facebook

2 days ago

Svenska Coegi AB

Visst har väl kanske november varit ovanligt mörkt... men vad spelar det för roll när den turkosa lampan lyser över oss 😀 trevlig kväll på er alla! ...

View on Facebook

1 week ago

Svenska Coegi AB

Möt Anders Johansson, vår fantastiska, kunniga och ödmjuka kundrådgivande IT-konsult!

- Hejsan Anders, berätta lite om dig och din bakgrund?

Hejsan på er allesammans! Anders heter jag och jag kommer ifrån Lidköping. Jag har drivit eget i Göteborg i över 20 år och innan dess så var jag ansvarig för en servicefilial för datorservice. I övrigt är gift och bor på Hönö i Göteborgs norra skärgård. Jag har två fantastiska barn! En dotter som läser till sjuksköterska i Lund och en son som läser ekonomi på gymnasiet och spelar hockey i Bäcken HC.

- Vad var det som fick dig att fastna för IT-branschen?

Jag tycker att det är en fantastiskt utvecklande bransch med många utmaningar, där det gäller att utnyttja de olika tekniska lösningarna på bästa sätt för kundens verksamhet. Det är inte alltid lätt, det skall gudarna veta 🙂

- Vad var det som fick dig att fastna för Coegi som bolag?

Jag blev faktiskt blev rekommenderad av en gammal kompis som tyckte jag skulle träffa ägarna för Coegi och på den vägen är det. Två ägare med bra driv och tydliga mål och visioner.

- Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

Det brukar vara ett omväxlande arbete både inne på kontoret och ute hos någon av våra kunder. På kontoret är det allt från att arbeta med olika lösningar, förebyggande arbetet i vår drift, till att implementera lösningarna hos kund.

- Vad är mest utmanande med ditt jobb?
Att hitta bra fungerande säkra lösningar för kundernas verksamhet, det ihop med att hela tiden ligga i framkant gällande det förebyggande arbete som vi gör hos våra kunder.

- Vad är det roligaste med ditt jobb?
Det roligaste med mitt arbete både, när jag var egen och nu som kundrådgivande IT-konsult eller som Customer Success Manager, är att man träffar så mycket människor. Detta ihop med att man får arbeta med de allra senaste tekniska lösningarna hos våra kunder. Bra kollegor gör även sitt till att det är bra på jobbet.

Vill du veta mer om Anders och hur han kan hjälpa er? Maila anders.johansson@coegi.se
...

View on Facebook

2 weeks ago

Svenska Coegi AB

Sjukt peppade!
Idag har vår ägare fått förmånen att presentera vår resa och framtid för de studerande på Matix!

I korthet är Matix en ettårig magisterutbildning på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.
Matix är en chans för både studenter och företag att kombinera hög utbildningsnivå med kvalificerade uppdrag på plats i företag.
...

View on Facebook

2 weeks ago

Svenska Coegi AB

På Beach Center i Kviberg, Göteborg, arrangerades i helgen finaltävlingen av den nordeuropeiska seniorproffstouren i beachvolley. Fyra svenska lag av sex möjliga på prispallen – bättre har det aldrig gått på beachvolleyns nordeuropeiska tour Nevza!

Är du sugen på att börja spela eller finslipa din skills?

Beach Center erbjuder nybörjarkurser, evenemang som vänder sig till allmänheten (såsom Beach Center Cup), stora tävlingar flera gånger om året (Swedish Beach Tour, CEV och NEVZA), samt möjligheten att komma och spela både på Beachlunchen, under deras After Work, och nu finns även möjligheten att kombinera spel med en god middag och en underhållande quiz i deras mysiga restaurang på andra våningen! Mao inga ursäkter till att inte känna sanden mellan tårna!
...

View on Facebook

2 weeks ago

Svenska Coegi AB

Vi tar en liten paus i "Meet the team" - även våra killar och tjejer behöver lite höstlov att vila upp sig på (halvdag idag men jour är alltid 24/7). Vi återkommer den 9 november med nästa Coegi stjärna!

Men till alla er med barn, barnbarn eller bara har barnasinnet kvar bjuder vi här på en teckning! Teckningen är målad av en för er okänd konstnär men likt de riktigt stora krävs det kanske en förklaring till vad det är vi ser (förutom att den är målad på en väldigt smidig laptop):

"Björnen (t.v.) vill äta upp pumpans kärnor och då kastar pumpan (t.h.) stenar på björnen, pumpan kastar så mycket stenar på björnen så det blir en grotta så björnen kan inte komma ut - så går det när man tjafsar med en pumpa!"

Och med de visdomsorden och den kreativitet som pekskärmar kan medföra önskar vi er alla en god Allhelgonaafton! Ta hand om er och tjafsa aldrig med en pumpa!
...

View on Facebook

3 weeks ago

Svenska Coegi AB

Möt Ellinor Bustad Helm, vår fantastiska Ekonom!

- Hejsan Ellinor, berätta lite om dig och din bakgrund?

Jaaa.. Fasiken va svårt. Jag är uppväxt på Orust och läste ekonomlinjen på gymnasiet. Efter gymnasiet jobbade jag ganska många år inom handel och ramlade sedan på IT via ett bananskal. Men det var inte så tokigt då jag alltid tyckt att det är väldigt roligt och spännande med kommunikationsmöjligheterna som nätet erbjuder. Efter att jag hade arbetat ett tag med IT support började intresset för ekonomi åter växa inom mig och jag fick möjligheten hos min tidigare arbetsgivare att även börja jobba med redovisning och fakturering. Man kan väl säga att jag fick användning för det jag lärt mig på gymnasiet förutom att supportera med webbeditering och webbadministration.

- Vad var det som fick dig att fastna för IT-branschen?

När jag började jobba i IT-branschen hamnade jag i någon slags byråvärld där IT skapade nya sätt att kommunicera mellan människor och mellan företag. Jag tyckte och tycker fortfarande att IT är ett spännande område för att kommunicera samtidigt som det på senare år även har blivit väldigt estetiskt tilltalande. Man kan väl säga att jag gillar att förstå sambandet hur det tekniska hänger ihop, hur man estetiskt kan få det tilltalande och hur det leder till bättre kommunikationslösningar. Att jag sedan fortsatt får jobba med ekonomibiten, det är en bonus.

- Vad var det som fick dig att fastna för Coegi som bolag?

Ja det var lite kul. Jag var faktiskt på en intervju för ett annat bolag så sa rekryteraren att vi har ju detta också där du kommer få möjligheten att jobba både med IT och redovisning. Jag tyckte det lät både spännande och kul och ville hellre träffa Coegi än det andra bolaget (sorry). Sen väl på plats har det varit en resa att gå från det lilla lilla Floorit i Sävedalen som var nöjda där man var till ett helt annat bolag med stora framtidsdrömmar, driv och som hela tiden vill bli bättre. Det känns som om det inte finns någon gräns för långt detta kan gå.

- Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

Först och främst kaffe! Efter första koppen kontrollerar jag så att alla inbetalningar har kommit in. Efter det så skickar jag utbetalningar och tar en kopp kaffe till. Men väldigt mycket beror på vilken tid det är i månaden. I vissa perioder handlar min arbetsdag om att förbereda löner till att i andra perioder jobba med slutavstämningar. Sen händer det titt som tätt att jag även loggar in i vår support och hjälper mina kollegor att svara på frågor efter bästa förmåga. Jag gillar ju IT 😊

- Vad är mest utmanande med ditt jobb?

Oj det var en svår fråga… Avseende ekonomibiten så handlar det nog om att skapa en tydlig struktur och se till så att alla och allt utförs i tid. När det kommer till att hoppa in i supporten så är utmaningen att snabbt sätta sig in i kundens fråga och hur man löser det på bästa sätt för dem.

- Vad är det roligaste med ditt jobb?

Jag skulle säga kollegorna och den resa som vi gör tillsammans! Att komma till jobbet och känna nu kör vi. För egen del har jag fått lära mig och utvecklas mycket. Från att ha varit kanske väldigt junior till att nu känna mig mer senior. Men sen också att fått förtroendet och friheten att utvecklas på ett bolag där alla är med och hjälper varandra i sina utmaningar.

Vill du veta mer om Ellinor och hur hon kan hjälpa er? Maila ellinor.bustad-helm@coegi.se
...

View on Facebook

4 weeks ago

Svenska Coegi AB

Så spännande inte bara för oss men även för våra andra samarbetspartners och kunder! Finns inget annat än att gasa! Nu kör vi! #coegibetyderdriv ...

View on Facebook

VI ÄR ÄRADE ATT FÅ VARA EN DEL AV NÅGRA AV SVERIGES BÄSTA VERKSAMHETER